Port4Growth

Het verhaal van de Haven voor Groei

Waarom groeit het ene bedrijf sneller en beter dan het andere? Ambitieuze groeiondernemers stelden zichzelf deze vraag in het kader van een landelijk onderzoek naar groei. Hun belangrijkste bevinding? Klankborden met gelijkgestemde ondernemers is ontzettend waardevol. Het inspireert, levert nieuwe ideeën op en geeft praktische handvatten. De ondernemers bouwden een veilige haven voor collega-groeiers om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Zij brachten groei-experts bij elkaar op de kade en richtten een vuurtoren op van groeikennis en -ervaringen die als lichtende voorbeelden dienen. Zij concludeerden dat je collega-groeier de beste adviseur is en realiseerden Port4Growth, een uniek netwerk van groeiondernemers.

Wat maakt Port4Growth uniek?

Exclusief voor en door groeiondernemers
Ondernemers van Port4Growth bespreken samen hun groeiambities en –knelpunten. Zij denken met elkaar mee en dragen gezamenlijk oplossingen aan. Bijna elke groeiondernemer kent het ‘lonely at the top’-gevoel. Het ontmoeten van gelijkgestemden levert dan veel inspiratie op. Daarom brengt Port4Growth groeiondernemers bij elkaar. Dit gebeurt op allerlei manieren: van regionale bijeenkomsten en speciale workshops tot en met grote landelijke events.

Interactief

De activiteiten van Port4Growth zijn interactief. We creëren de ideale omstandigheden voor de uitwisseling van kennis en ervaring. De bijeenkomsten worden getypeerd door stevige interactie. Op open en constructieve wijze, uiteraard. En dat geldt voor álle activiteiten binnen de community, of ze nu groot- of kleinschalig zijn. Het is deze inbreng van de groeiondernemers die de bijeenkomsten keer op keer zo waardevol maakt.

Snelweg tot groeikennis en contacten
Samen met collega-groeiers en een selecte groep groei-experts ontwikkelden we handige tools, zoals modellen, praktische handvatten en scans. Deze kennis is gemakkelijk toegankelijk via de bijeenkomsten, website, community en de nieuwsbrief. Net zoals de groei-experts overigens. Het contact is zo gelegd.

Wat biedt Port4Growth?

Port4Growth Community
De website bevat een landelijke online community, specifiek gericht op groei. Met een kennisbank, een vraagbaak, een forum en de mogelijkheid tot een businessintroductie. Dankzij deze community weten de members van Port4Growth elkaar gemakkelijk te vinden en staat niets hun in de weg bij het uitwisselen van kennis.

Groeimodellen
Het groeimodel geeft aan op welke zes groeithema’s succesvolle groeibedrijven zich onderscheiden. Per groeifase is inzichtelijk welke knelpunten een succesvol groeibedrijf overwint. Hierdoor kijkt de ondernemer vooruit en wordt duidelijk op welke thema’s zijn bedrijf voor- of juist achterloopt en welke zaken prioriteit verdienen.

Toegang tot experts
Port4Growth werkt samen met een aantal preferred partners met specifieke groei-expertise. Zij ondersteunen de members van Port4Growth bij de groei van hun onderneming.

Themaworkshops
Tijdens interactieve workshops gaan groeiondernemers en –experts gezamenlijk in op concrete groeithema’s. Dit gebeurt aan de hand van groeimodellen, -scans en benchmarks.

Start e-mailcontact