Wij worden de Coolblue van …. 

wo 15 september 2021

Ik heb een enorme bewondering voor mooie succesvolle bedrijven en ben altijd geïnteresseerd in de reis die zij hebben afgelegd om te komen tot wie ze zijn. De laatste jaren hoor ik steeds vaker bij bedrijven waar ik over de vloer mag komen dat zij de Coolblue, Spotify of AirBNB willen worden van hun branche. Is dat reëel?

Groeiambitie 

Zonder het stellen van doelen voor jezelf en je bedrijf kom je nergens. Laten we er vanuit gaan dat jij met jouw bedrijf wil groeien. Je hebt gezonde ambities en gaat opzoek naar de juiste formule. Met je team ga je aan de slag. Ik stel me voor dat jullie in mooie vergaderruimte of op een inspirerende locatie zitten waar ideeën één voor één langskomen. En dan ineens komen namen en logo’s van succesvolle bedrijven voorbij … zoals dat bedrijf willen wij ook worden, maar dan in onze branche.
Je mag succesvolle bedrijven bewonderen en het is slim om te kijken naar wat anderen succesvol maakt, maar het succes van anderen is niet waarom jullie bestaan. Dat is niet waarom klanten bij jullie kopen en al helemaal niet waarom ze dat in toekomst zouden blijven doen.

Succesvol groeien 

De genoemde bedrijven zijn succesvol omdat ze worden geleid door slimme ondernemers die de juiste mensen met de benodigde kennis om zich heen verzamelen. Ondernemers die in iedere fase van de groei van het bedrijf hebben gekeken naar de behoeften van klanten. Zij hebben op slimme manieren invulling gegeven aan die behoeften. In sommige gevallen zelfs zo slim dat er bij klanten nieuwe behoeften zijn ontstaan, zoals in het geval van Netflix en Spotify.
En ja, we leven in een digitaal tijdperk en we zien dat de meeste bedrijven die als voorbeeld worden aangehaald een sterke technologische basis hebben. Ze hebben ‘digital business’ door de aderen stromen. Maar ik kan je vertellen, ze zijn niet gestart met het bellen van een IT leverancier die voor hen software of een webshop kon maken. Nee, ze zijn gestart met zichzelf de vraag te stellen “Wat zijn de behoeften van klanten die bij ons kopen?”.

Digitale reis 

Technologie is in een digitaal tijdperk een essentieel onderdeel van de business. Digitalisering is niet te koop. Ieder bedrijf is uniek en beleeft zijn eigen digitale reis. Doe het op jouw manier. Blijf wie je bent en verbeter waar nodig om te blijven voldoen aan veranderende behoeften van jouw klanten. Vergeet daarbij niet de vraag welke bijdrage technologie kan leveren aan de verandering. Zo blijf je relevant en gaat ook jouw bedrijf groeien!

Thijs de Swart – Digital Motions

Selected Expert Digitalisering DutchCenter4Growth

Meer weten hoe je duidelijk krijgt wat de behoeften zijn en hoe je daar beter, sneller en goedkoper op in kunt spelen?

Kom op 5 november naar ons event:

Met digitalisering beter en duurzamer groeien
Interactief met veel voorbeelden en praktijkcases, mogelijkheid om 2 specifieke breakoutsessies te volgen

Schrijf je hier in